Kocsis Mária

Fenntartó

Bemutatkozás

Kocsis Mária vagyok és a CLASSIC Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság tulajdonos ügyvezetőjeként kiemelt feladatként kezelem a CLASSIC Alapfokú Művészeti Iskola fenntartását.
1998-ban mertem álmodni egy nagyot… szeretnék egy magániskolát, amiből egy magán művészeti iskola lett. Akkor két telephelyen (Forráskút és Bordány, mindösszesen 147 gyerekkel) indultunk el a társastánc oktatásával. Mára már közel másfél ezren, három művészeti ágban tanulnak nálunk és a fő profilunk a néptáncoktatás és ezzel együtt a hagyományőrzés lett.

A különböző törvényi változásoknak eleget téve, az egyéni vállalkozásból 2003-ban K&Maya Közhasznú Társasággá szerveződött át az iskola fenntartója, majd 2008-tól, a CLASSIC Nonprofit Kft ügyvezetőjeként töltöm be szinte ugyanazt a szerepkört, mint anno…
Ha valaki megkérdi tőlem, hogy mi a foglalkozásom, akkor -kicsi viccesen, kicsi fájó szívvel- annyit mondok, hogy pályaelhagyó pedagógus…

Először az óvónői pályát hagytam el a tanítói munkáért, aztán a tanítás az igazgatói munkáért és végezetül az általános iskolai igazgatást a magán iskola fenntartásáért. Itt meg is szeretnék állni… reményeim szerint.
Nagyon büszke vagyok a diákok eredményeire, a pedagógusok sikeres nevelésére-oktatására és a segítő munkatársak fáradhatatlan háttérmunkájára, no és természetesen a szülők lelkes támogatására.
Köszönet és hála érte Mindenkinek!
Szeretném, hogy a művészet, a hagyomány valóban MINDENKIÉ lenne és eljutna a nagyvárosi gyerekekhez, a kis falucska gyerekeihez és velük együtt a szülőkhöz, az őket körül vevő felnőttekhez is.

Ezért dolgozom, dolgozunk!

Szatmári Nagy Szilvia

Igazgató

Bemutatkozás

Szatmári-Nagy Szilvia a CLASSIC AMI igazgatója.

Baloghné Váradi Brigitta

Igazgatóhelyettes

Bemutatkozás

1999-ben óvodapedagógusként, majd folytattam tanulmányaimat és 2004-ben tanítóként végeztem.

Később gyermektánc pedagógus szakvizsgát, majd 2018-ban közoktatás vezetői szakvizsgát szereztem.

„Ha egy gyerek nem tud úgy tanulni, ahogy tanítjuk, akkor úgy kell tanítanunk, ahogy ő tanulni tud.”

Ignacio Estrada

Békési Annamária

Tánctanár

Bemutatkozás

Iskoláim: 2006 – 2010
Szegedi Tudományegyetem – BTK
2000 – 2004
Magyar Táncművészeti Főiskola – Budapest

Munkahelyek: 2002 – 2019

Classic Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
2010 – 2019
Szegi Fitness 2016 – 2019
Premier Művészeti Iskola

Viszonylag későn, 15 évesen kezdtem el társastáncolni. Rögtön beszippantott a hangulat, az életérzés, amit a tánc és a zene tud nyújtani. Sokat jelentett a közösség is, amibe belecsöppentem. Örökre a tánc rabjává váltam.

Habár az amatőr versenytáncos pályafutásom során voltak kiemelkedő helyezéseim, profiban már nem büszkélkedhettem jelentős eredményekkel. Ennek ellenére meghatározó momentum volt, amikor 2001- ben – akkori edzőmmel és táncpartneremmel – részt vehettünk a blackpooli táncfesztiválon, ami sok táncosnak az álma. Talán ez inspirált arra is, hogy komolyabban foglalkozzak ezzel a műfajjal.

2004-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

Pedagógusként azt tartom a legfontosabbnak, hogy a gyerekek élmény-szerűen éljék meg a tánc óráikat. Jelszó: a mosoly, célunk pedig, hogy sok-sok játékkal – a tánclépések megtanulásán kívül – fejlesszük a koordinációt, ritmusérzéket, térérzékelést, testtudatot illetve javuljon a koncentráció vagy az egyensúlyérzék.

Nem feltétlenül képviselem a teljesítményorientált szemléletet, amelyben a versenytánc van a középpontban, de természetesen egy-egy lelkes csoportommal ki szoktuk próbálni magunkat táncversenyeken is, hiszen tudom, hogy a fellépések mellett ez is egy motiváló erő.

A gyerekeken kívül felnőttekkel is foglalkozom. Ennek a korosztálynak azonban a tánc egy kötetlenebb formáját, zumbát tartok. A zumba órák nekem is lehetőséget biztosítanak arra, hogy formában tartsam magam, nem beszélve arról, hogy az ebben a fitness műfajban szerzett tapasztalataimat és tudásomat kreatívan tudom kamatoztatni a gyerekekkel való munkámban is. A zumbán keresztül eljutottam táncos továbbképzésekre, országos és nemzetközi színvonalú rendezvényeken volt lehetőségem prezentálni és számos saját szervezésű rendezvényen tudtam fellépési lehetőséget biztosítani a táncos növendékeimnek.

Célom, hogy a tanítványaimnak – a tánc öröme mellett – olyan alapokat adjak, amellyel bármilyen műfajban megállják a helyüket, ha komolyabb szinten szeretnék folytatni a táncot.

Bődi Dénes

Tánctanár

Bemutatkozás

A társastánc az életem több részén is jelen van. A munkám, a tanulmányaim és az általam űzött sportban. Sportként 8 éves koromban kezdtem el foglalkozni a versenytánccal. Magyar bajnoki cím, országos bajnoki, területi bajnoki címek, illetve dobogós döntős helyek tulajdonosa vagyok. Sikeresen elvégeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem alap és mesterképzését, modern társastánc szakirányon.

A munkámat már hat éve körülöleli a táncoktatás. Eleinte iskolatitkári és pedagógiai asszisztensként, később tánctanárként.

Csanytelken és Tömörkényen művészeti iskolás versenyzőkkel is foglalkozom. Eredményeik többnyire döntős, dobogós és érmes helyezések.

Tömörkényi tanítványaimmal Országos Minősítő versenyen 3. és 4. helyezést értünk el.

Czakó-Szepesi Judit

Bemutatkozás

Fazekas Andrea

Gazsi László

Bemutatkozás

Táncos pályafutásom 2002-ben kezdődött a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeként. 2010-ben felvételt nyertem a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolába, amelyet ma már Szakgimnáziumnak neveznek. Ezzel egyidejűleg a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes tagja lettem.

Középiskolás éveim alatt ahol csak tudtam, megmérettettem magam, számos sikert elérve. 2013-ban felkértek az Árendás Néptáncegyüttes Művészeti vezetői posztjának betöltésére, melyet örömmel elvállaltam.

Szakmai sikereim 2010-2014

 • „Járd ki lábam, járd ki most!” Szóló Néptánc és Népdaléneklési Verseny I. hely (2012)
 • Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) I. hely (2012)
 • Vajdasági Szólótánc Fesztivál III. hely (2013)
 • Ifjúsági Szólótáncverseny, Eger „Ezüstpitykés táncos” cím (2014)
 • Ifjúsági Szólótáncversenyen nyújtott teljesítményéért különdíj (2014)
 • Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) I. hely (2014)
 • Országos Nagyecsedi Verbunkverseny II. hely (2014)
 • Vajdasági Szólótánc Fesztivál I. hely (2014)

Fontosnak tarom, hogy egy pedagógus megfelelő táncos kvalitásokkal is rendelkezzen, ezért a felnőtt mezőnyben is rendszerint részt veszek szólótánc fesztiválokon, valamint csoportjaimat előszeretettel nevezem be különböző szakmai megmérettetésekre. Ifjúsági korosztályban a békéscsabai Bartók Táncegyüttes tagjaként táncolhattam a budapesti Néptáncantológiák színpadán. Felnőtt korosztályban pedig a békéscsabai Csaba Nemzetiségi Táncegyüttes aktív tagja vagyok Véleményem szerint minél több embertől tanul az ember, minél több mestert és módszert lát, annál szélesebb repertoárt tud kialakítani oktatásában.

Gera Zsuzsanna

Kárpáti Bernadett

Táncos, táncpedagógus

Bemutatkozás

A tánciskola meglapítója: Kárpáti Bernadett.

IDO felnőtt hip-hop női szóló kategória világbajnoka, többszörös Magyar Bajnok, NÍVÓ díjjal kitüntetett táncos és táncpedagógus vagyok, SPORTTÁNCOK MESTERE. Táncpedagógusi diplomámat a Magyar Táncművészeti Főiskolán szereztem modern társastánc (divattánc) szakirányon. Hazai és nemzetközi pontozóbíró vagyok. 2014 évben Szeged városa Kölcsey Emlékéremmel jutalmazott kiváló pedagógusi munkásságomért.

Koczka Ferenc

Kósa András

Bemutatkozás

Kósa István

Tánctanár

Bemutatkozás

Kósa István vagyok. 1986-ban születtem, 1995-ben kezdtem el társas táncolni a Szilver TSE-ben. Ettől az évtől egészen 2012-ig aktív versenyzőként szép sikereket értem el. Legnagyobb sikeremnek tartom a formációs Magyar bajnoki cím megszerzését. 2004-2008-ig a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója voltam. Több alkalommal részt vehettem az Egyesült Államokban és Kanadában a Glatz Attila által szervezett Salute to Vienna koncertsorozaton.

 Főbb eredményeim:

 • 2008. október: Standard Formációs Magyra bajnokság I. hely
 • 2010. november: Honvéd Kupa, Eger, Standard I. hely
 • 2010. december: Forma Kupa, Szeged, Latin I. hely, Standart II.hely
 • 2011. március: Kelet-Magyarországi Területi Bajnokság, Nyíradony, Standard 6.hely
 • 2011. március. Wings Kupa, Kiskunfélegyháza, Standard I.hely
 • 2011. április, Duna Kupa, Mohács, standard 3.hely

Nagy Róbert

Bemutatkozás

Pap Balázs

Tánctanár

Bemutatkozás

Közel harminc éve a tánc világában mozgok.

Legjobb eredményem Professzionista 10tánc és Standard Magyar Bajnok.

16 éve tanítok a Classic AMI-ban. Célom a tánc megszerettetése a gyerekekkel.

Pintér Attila

Prozlik Anna

Bemutatkozás

Schwartz Péter

Táncpedagógus, Modern Társastánc Tanszak

Bemutatkozás

2015-ben végeztem el tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetem 120 kredites Mesterképzésén. 2015 szeptemberétől dolgozom a CLASSIC Alapfokú Művészeti Iskola Szegvári telephelyén, modern társastánc tanszak táncpedagógusaként. Azóta számos iskolai és települési rendezvényre (farsang, ki mit tud, nemzeti ünnep, karácsonyi műsor) készítettem koreográfiákat a művészeti iskolás tanulók számára.

A művészeti iskolás tanulók versenyeztek már és a 2019/2020-as tanévtől újra részt vesznek majd művészeti iskolás táncversenyen.

Eredmények:

2016.03.15 Méhecske Kupa Művészeti Iskolás Táncverseny – Szentes

Sztojka Milán – Sztojka Hanna Gyermek II. Nagyon kezdő Standard 2. helyezés

Sztojka Milán – Sztojka Hanna Gyermek II. Nagyon kezdő Latin 20. helyezés

2016.06.04 Diákolimpia és Tánciskolás Táncverseny – Szentes

Hegedűs Dániel – Bereczki Barbara Junior I. Kezdő Standard 9. helyezés

Hegedűs Dániel – Bereczki Barbara Junior I. Kezdő Latin 9. helyezés

Sztojka Milán – Sztojka Hanna Gyermek II. Kezdő Standard 10. helyezés

Sztojka Milán – Sztojka Hanna Gyermek II. Kezdő Latin 12. helyezés

Simoncsis Pál

Tánctanár

Bemutatkozás

Simoncsics Pál vagyok, 1993-ban, öt évesen találkoztam először a magyar néptánccal. Édesapám vitt el a Százszorszép Gyermekházban működő Babszem táncegyüttes próbájára, akkor „fertőzött meg” a magyar néptánc olyannyira, hogy végül a hivatásom is megleltem benne.

Az azóta eltelt 22 év során rengeteg táncos élménnyel lettem gazdagabb, a néphagyomány és kultúránk ápolása az életem részévé vált. Célom, hogy minél több emberrel megismertessem a magyar népi kultúra szépségeit mind a néptánc, mind a népzene eszközeivel, ezzel is erősítve hazánkhoz kötődő identitásukat. Kiváltképpen fontosnak érzem ezt a fajta küldetést a szórványban élők esetében, hiszen nekik nemcsak a mindennapi gondokkal kell megküzdeniük, hanem a nemzeti kisebbségi létformával járó nehézségekkel is. Úgy gondolom valamennyiünknek erőt adhatnak a gyökerek, a valahová tartozás érzése, és a felszabadult közös tánc ehhez lehet kapocs. A tánccsoportjaim az óvodás korútól a szenior, a várositól a falusi, az anyaországitól a határon túli közösségekig terjednek, így több korosztályban, országtól függetlenül több magyar közösségben is tapasztaltam ennek jelentőségét.

Úgy érzem, nemcsak a munkám vagy a hobbim a néptánctanítás, hanem egyfajta misszióm is. Bízom abban, hogy szakmai tapasztalatommal, munkámmal hozzá tudok járulni a hagyományok megőrzéséhez, a szórvány közösségek magyar identitásának erősítéséhez, és maradandó kulturális értékeket teremthetek a közösségek számára.

Simoncsis Sára

Bemutatkozás

Szepesi József

Szögi Barbara

Bemutatkozás

Tóthné Kispál Ágnes

Matematika, ének-zene szakos tanár

Bemutatkozás

Tóthné Kispál Ágnes vagyok, matematika, ének-zene szakos tanár.

Immáron 14 éve, 2005 szeptembere óta tanítok szolfézst a CLASSIC Alapfokú Művészeti Iskolában.

Bálint Alíz

Bemutatkozás

Dudás István

Dudásné Tar Gabriella

Bemutatkozás

Elhard Nóra

Iskolatitkár

Bemutatkozás

Elhard Nóra vagyok, 2013-ban végeztem a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gazdálkodási menedzserasszisztens felsőfokú szakképesítés szakán. Munkásságomat a CLASSIC Alapfokú Művészeti Iskolánál 2019/2020-as tanévben kezdtem iskolatitkárként.

Rónyai Zoltán

Bemutatkozás

Rónyai Zsuzsanna

Bemutatkozás

Szepesi-Tábith Ferenc

Webfejlesztő, rendszergazda

Bemutatkozás

Törökné Tárkány Szűcs Katalin

Bemutatkozás